5 Tehnici Antidepresive

Depresia este una dintre tulburările cele mai tratabile. Între 80% și 90% procente din populația afectată de depresie răspund pozitiv la tratament.

neascultare

Mindfulness: este acel proces de acceptare și conștientizare a propriei persoane. De tipul "Sunt AICI și ACUM". Este o metodă care te ancorează în prezent.

Hipnoză: este o tehnică care utilizează la nivel inconștient toate resursele de care individul dispune.

Activități ce vă binedispun: pot varia de la o persoană la alta. Aici pot intra activități precum: gătitul, ieșitul cu prietenii, vizionarea unui film, scrisul într-un jurnal, shopping-ul etc.

Setarea de noi obiective: obiectivele dau sens vieții. Chiar dacă e greu, încercă să îți setezi noi obiective, realizabile. Vizualizează cum anume te vei simți când vei atinge acel obiectiv? Setează-ți obiectivele în pași mici și fă câte puțin zilnic, pentru a atinge acel obiectiv.

Acceptare și angajament: Accepetă prezentul. Rămâi în prezent și orientează-te spre viitor. Trecutul este trecut și nu îl mai poți schimba. Angajează-te în activități acum, în prezent. Trecutul este un fost prieten de la care ti-ai luat la revedere, acum ești în prezent și prezentul este cel mai bun prieten al tău.

Teleman, A. (2020)